Geo
1q: Wyznacz współrzędne punktu przecięcia przekątnych czworokąta ABCD o wierzchołkach: A=(−3 ; −2)
B=(1 ; −4) C=(3 ; 1) D=( 0 ; 3)
5 mar 12:01
Jerzy:
I z czym masz problem ?
5 mar 12:17
1q: Zrobiłem układ równań protych, zaznaczyłem wzór prostej ac i bd, i dalej nie umiem
5 mar 12:23
Antonni: Przyrownaj je do siebie i wyznacz wspolrzedna x i wspolrzedna y punktu przeciecia
5 mar 12:25
Jerzy:
Szukany punkt przecięcia, to rozwiązanie tego układu równań.
5 mar 12:25
1q: Dalej nie wychodzi, moze to ktoś rozpisać
5 mar 14:23
Jerzy:
A jakie masz równania prostych ?
5 mar 14:25
1q: Y=1/2x − 1/2 oraz y=−7x+11
5 mar 14:45
Jerzy:
Która jest która ?
5 mar 14:46
1q: Pierwsza ac druga bd
5 mar 14:51
Jerzy:
Prosta BD zła.
5 mar 14:54
1q: A mozesz mi wyliczyć?
5 mar 15:05
Jerzy:
y = ax + b
− 4 = a*1 + b
3 = a*0 + b
i policz : a i b
5 mar 15:07
1q: A wynosi 7
5 mar 16:20
1q: Znaczy −7
5 mar 16:21
Jerzy:
y = −7x + 3
5 mar 16:53