matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
kubala:
(log
3
36)
2
−log
3
16*log
3
18 =
19 sty 16:31
Eta:
log
3
36= log
3
2
2
*3
2
= 2log
3
2 +2log
3
3= 2log
3
2+2 log
3
16= log
3
2
4
= 4log
3
2 log
3
18= log
3
(3
2
*2)= 2+log
3
2 zatem: (2log
3
2+2)
2
−4log
3
2( 2 +log
3
2) = 4log
2
2 +8log
3
2+4 −8log
3
2−4log
3
2
2=
4
19 sty 16:47