x2 + 2x + 5 | ||
y= | ||
x2 + 2x +4 |
x2 + 2x + 5 | ( x+1) 2 + 4 | ( x+1) 2 | ||||
∫ | = ∫ | = ∫ | ||||
x2 + 2x +4 | ( x+1) 2 + 3 | ( x+1) 2+3 |
4 | ||
+ ∫ | ||
( x+1) 2 + 3 |
( x+1) 2 | 1 | |||
= ∫ | + 4 ∫ | = | ||
( x+1) 2+3 | ( x+1) 2 + 3 |
( x+1) 2 | ||
∫ | + 4 arctg(x+1) = | |
( x+1) 2+3 |
( x+1) 2 | ||
∫ | ||
( x+1) 2+3 |
t2 | ||
∫ | = [ nie mam pomysłu co dalej z tym zrobić | |
t2+3 |
t2+3−3 | 3 | ||
=1− | |||
t2+3 | t2+3 |
dx | 1 | x+1 | ||||
∫ | = | arctg( | )+C | |||
(x+1)2+3 | √3 | √3 |
x2+2x+5 | dx | |||
∫−∞+∞( | −1)dx = ∫−∞+∞ | |||
x2+2x+4 | (x+1)2+3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |