1 | 1 | |||
∑(−1)kk2=− | (−1)kk2−∑− | (−1)k+1(2k+1) | ||
2 | 2 |
1 | 1 | |||
∑(−1)kk2=− | (−1)kk2− | ∑(−1)k(2k+1) | ||
2 | 2 |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
∑(−1)kk2=− | (−1)kk2− | (− | (−1)k(2k+1)−∑− | (−1)k+12) | ||||
2 | 2 | 2 | 2 |
1 | 1 | 1 | ||||
∑(−1)kk2=− | (−1)kk2− | (− | (−1)k(2k+1)−∑(−1)k) | |||
2 | 2 | 2 |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
∑(−1)kk2=− | (−1)kk2− | (− | (−1)k(2k+1)−(− | (−1)k)) | ||||
2 | 2 | 2 | 2 |
1 | 1 | 1 | ||||
∑(−1)kk2=− | (−1)kk2+ | (−1)k(2k+1)− | (−1)k | |||
2 | 4 | 4 |
1 | ||
∑(−1)kk2=− | (2k2−(2k+1)+1)(−1)k | |
4 |
1 | ||
∑(−1)kk2=− | (2k2−2k)(−1)k | |
4 |
1 | ||
∑(−1)kk2=− | k(k−1)(−1)k | |
2 |
1 | 1 | |||
− | (n+1)n(−1)n+1−(− | 0(−1)(−1)0) | ||
2 | 2 |
1 | ||
= | (n+1)n(−1)n | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |