matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna złozona
likemaster:
Nie wiem jak rozwiązać nastepującą pochodną 2e
−3x
Z góry dziękuję
4 mar 18:57
KKrzysiek:
pochodna 2 e
−3x
= 2 * e
−3x
* (−3x)' = 2*e
−3x
*(−3) = −6e
−3x
4 mar 18:59