matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Anulka:
Suma kwadratów długości trzech boków trójkąta prostokątnego jest równa 72. Zatem przeciwprostokątna ma długość: A. 5 B. 6 C. 24 D. 36
19 sty 16:07
sc:
2c
2
=72 c
2
=36 c=6
19 sty 16:10
Anulka:
dziekuje
19 sty 16:29