4V cos α(1 − cos α) | ||
Odpowiedź: Vk = | ||
(1 + cos α)2 |
4πr3 | ||
Vk= | ||
3 |
α | r | α | ||||
tg | = | ⇔r=R*tg | ||||
2 | R | 2 |
h | ||
tgα= | ||
R |
1 | ||
3) Vs=V= | πR2*h | |
3 |
πR2 | ||
V= | *R*tgα | |
3 |
3V | ||
R3= | ||
πtgα |
α | ||
4) r3=R3*tg3 | ||
2 |
3V | α | |||
r3= | *tg3 | |||
πtgα | 2 |
4π | 3V | α | ||||
Vk= | * | *tg3 | ⇔ | |||
3 | πtgα | 2 |
α | ||
Vk=4V*tg3 | *ctgα | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |