matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka nieoznaczona
ibuprom:
Stosując odpowiednie podstawienie oblicz całkę: ∫x
2
*
5
√
5x
3
+1
dx
4 mar 13:34
Jerzy:
Podstaw: 5x
3
+ 1 = t
4 mar 13:38
'Leszek:
5x
3
+ 1 = t 15x
2
dx = dt ∫
5
√
t
dt /15 = .....
4 mar 13:40
ibuprom:
dzięki
4 mar 13:46