LcK: | | −3x+a | |
POMOCY! Funkcja F(x)= |
| jest funkcją homologiczną. |
| | 2x+8 | |
a) Dla a=5 wyznacz zbiór tych argumentów, dla których wartości funkcji są większe od (−1).
| | 1 | |
b) Wyznacz liczbę a, dla której do wykresu funkcji F należy punkt B(−3, 1 |
| ). |
| | 2 | |
19 sty 16:00
Julek:
a) oblicz nierówność:
b) oblicz równość
19 sty 16:04
LcK: a skąd się wzięły te liczby w podpunkcie b)?
19 sty 16:09
Eta:
D
f=R\{ −4}
| | −3x +5+2x+8 | |
|
| >0 => (−x+13)(2x+8)>0 /;2
|
| | 2x+8 | |
( −x+13)( x +4)>0 => x€ ( −4,13)
bo parabola ramionami skierowana do dołu
| | −3*(−3)+a | |
b) 112= |
|
|
| | 2*(−3)+8 | |
dokończ .....
19 sty 16:09
Eta:
Do
Julek
nierówności nie
obliczamy.... nierówność
rozwiązujemy
19 sty 16:11