logarytmy
Anulka: Jeżeli a = log 54 + log 24 , to:
A. a = 4 B. a = 6 C. a = 1 D. a = 0,5
19 sty 15:55
Eta:
co w tym trudnego?
a=log54+log24 = 4log5 +4log2= 4( log5*2) =...... dokończ
19 sty 16:00
Julek:
a = 4(log10 5 + log102) = 4 * log10 10 = 4 * 1
a= 4
odpowiedz : A
19 sty 16:01
Anulka: Dziekuje
19 sty 16:03
rogal: Do Ety : uu , ktoś tu ma zły humor , skoro Anulka napisała to zadanie to znaczy że dla niej
zadanie okazało się niezrozumiałe . Albo po prostu nie potrafiła tego rozwiązać .
19 sty 16:13
Eta:
pozostawiam .....bez komentarza
19 sty 16:15