a−b | ||
dzielącego trapez na dwie figury o równych polach. Pierwsze co mi przyszło to | ||
2 |
a2+b2 | ||
x= √ | ||
2 |
a+e | e+b | ||
*h1= | *h2 | ||
2 | 2 |
8+e | 4+e | ||
*h1= | *h2 | ||
2 | 2 |
8+e | h2 | ||
= | |||
4+e | h1 |
PF | QB | ||
= | ⇔ | ||
h2 | h1 |
e−4 | 8−e | ||
= | |||
h2 | h1 |
e−4 | h2 | ||
= | ⇔ | ||
8−e | h1 |
8+e | e−4 | ||
= | |||
4+e | 8−e |
√42+82 | ||
e= | ||
√2 |
√80 | √160 | 4√10 | ||||
e= | = | = | =2√10 | |||
√2 | 2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |