1 | ||
y= | ||
x2 + 6x + 10 |
1 | ||
∫ | dx = [ tu sobie rozdzieliłem całkę na ich sume ] | |
x2 + 6x + 10 |
1 | 2 | 2x + 6 | ||||
∫ | dx = ( wzór 4) lim α→−∞ [ | arctg | } ] | |||
x2 + 6x + 10 | √−4 | −4 |
2 | 6 | 2 | − ∞ | |||||
= | arctg | − | arctg | = | ||||
√−4 | √−4 | √−4 | √−4 |
2 | 6 | |||
= | arctg | − 0 | ||
√−4 | √−4 |
dx | dx | dt | ||||
∫ | = ∫ | = ∫ | = arctg t | |||
x2 + 6x + 10 | 1 +(x+3)2 | 1+t2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |