OKRĄG
KML: OKrąg o równaniu x2 +y2+4x−10y−20=0 przesunieto o wektor [3{3},k] i otrzymano okrąg styczny
zewnetrznie do danego. Wyznacz wszystkie wartosci parametru k
3 mar 18:28
KML: 3 pierwiastki z 3
3 mar 18:29
5-latek: (x+2)2+(y−5)2= 49
wiec narysuj okrag o srodku S=(−2,5) i promieniu r=7
3 mar 18:33
5-latek:

Skoro ma byc styczny zewnetrznie to wedlug mnie musi byc tak jak na rysunku
Wiec wylicz k (z tw Pitagorasa
3 mar 18:50
piotr: k2= 7 2 − (3√3)2
3 mar 19:22
5-latek: czyli dobrze myslalem .
3 mar 20:47
Janek191:
3 mar 20:49