Oblicz x w trójkącie
gemundo:
Oblicz x na podstawie danych
3 mar 17:05
===:
x to cała przyprostokątna trójkąta czy odcinek będący bokiem czworokąta?
3 mar 20:28
gemundo: tylko odcinek
3 mar 23:13
Jack:
ja tu widze sporo trojkatow podobnych
3 mar 23:45
===:
z podobieństwa trójkątów
24 | | 13 | |
| = |
| dalej sam |
c | | √169+c2/4 | |
3 mar 23:51
Pytający:
13
2+z
2=y
2
12
213
2+12
2z
2=13
2z
2
5
2z
2=12
213
2
5z=12*13
| 24z | | 24*12*13 | | 132 | | 24*12−132 | | 119 | |
x= |
| −y= |
| − |
| = |
| = |
| |
| 13 | | 5*13 | | 5 | | 5 | | 5 | |
3 mar 23:53
Adamm: jak się rzucili
3 mar 23:54