log
nuuun: 3+log3 5
3 mar 15:45
Metis: I co z tym?
3 mar 15:56
nuuun: ile to ise równa
3 mar 15:58
Metis: Przecież to nie równanie.
3 mar 16:00
adam:
4.464973520717927167197040407678640396307932366666049689052...
3 mar 17:19
5-latek: Nalezy wytlumaczyc ze to juz jest najprostsza postac
Ale mozna tez tak
3= log
327
| | log135 | | 2,1303 | |
log327+log35= log3(27*5)= log3135 = |
| = |
| ≈ 4,4567 |
| | log3 | | 0,478 | |
troche moj wynik nie zgadza sie z wynikiem wyzej bo ja wzialem przylizenie log3 do 3 miejsca
po przecinku
3 mar 18:30
Mariusz:
log
2(x) można przybliżać bit po bicie
4 mar 10:39