prosta prostopadła
Adam.: Jakie równanie określa prosta prostopadłą do y= x+2
3 mar 10:33
3 mar 10:36
===: każda o współczynniku kierunkowym a=−1
3 mar 10:37
Jerzy:
Wiadziałem prostą: y = 2x + 1
3 mar 10:39
===:
Nie uważasz
Jerzy, że całość (literek) jest lepszy od połówki?
3 mar 10:39
Jerzy:
Zdecydowanie sie zgadzam
3 mar 10:40
===:
3 mar 10:41
Jerzy:
Tylko najgorzej ,że tutaj jest " na minusie"
3 mar 10:41
Maryla27: y=x+2
a
1=1
a
1 * a
2 = −1
a
2 jest odwrotnością i przeciwieństwem a
1.
| | 1 | |
a2 = − |
| = −1  |
| | 1 | |
y=ax + b
y=−x+b
3 mar 16:36