matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;)
Zuza:
Określ monotoniczność funkcji f w zależności od parametru m A. f(x)= (5−m)x B. f(x)= (1+5m)x−1
3 mar 00:05
Jack:
f(x) = ax + b Dla a>0 funkcja rosnie Dla a=0 funkcja stala Dla a<0 funkcja maleje.
3 mar 00:15