x + y | 1 | ||
= | |||
x*y | 3 |
−3 x | 3 x | |||
y = | = | |||
3 − x | x − 3 |
1 | 1 | 1 | |||
+ | = | ||||
x | y | 3 |
1 | ||
Czyli | przedstawiamy w postaci sumy ułamków prostych: | |
3 |
1 | 2 | 1 | 1 | ||||
= | = | + | stąd mamy parę:(6,6) | ||||
3 | 6 | 6 | 6 |
1 | 4 | 1 | 3 | 1 | 1 | ||||||
= | = | + | = | + | |||||||
3 | 12 | 12 | 12 | 12 | 4 |
x+y | 1 | ||
= | |||
x*y | 3 |
−3x | ||
y= | ||
3−x |
3x | 3x−9+9 | 3*(x−3)+9 | ||||
y= | = | = | ||||
x−3 | x−3 | x−3 |
9 | ||
y=3+ | ||
x−3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |