matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funckje
Jerry:
3x+12
Jeśli f(x)=
, to jaka będzie wartość f(x), jeśli x będzie nieskończenie duże?
2x−12
2 mar 20:18
Janek191:
3 x + 12
12
3 +
x
f(x) =
=
2 x − 12
12
2 −
x
więc
3 + 0
lim f(x) =
= 1,5
2 − 0
x→
∞
2 mar 20:52