matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz zbior wartosci funkcji
Basia:
Wyznacz zbiór wartości funkcji f (x)=
√
2−x
+
√
x−2
+5x
2 mar 20:17
Janek191:
2 − x ≥ 0 i x − 2 ≥ 0 − x ≥ − 2 i x ≥ 2 x ≤ 2 i x ≥ 2 więc x = 2 f(2) = 0 + 0 + 5*2 = 10 ZWf = { 10 } ==========
2 mar 21:01