rownanie
meli: rozwiaz rownanie 2x2+8x−4≥x
2 mar 19:59
Jack: 1) wszystko na lewo
2) znajdz miejsca zerowe liczac Δ i miejsca zerowe.
2 mar 20:03
meli: x1 mi chujowe wychodzi
2 mar 20:04
meli: −8−9/4
2 mar 20:04
Jack: nie ma "chujowych" liczb.
sa jedynie calkowite, wymierne, niwymierne, rzeczywiste itd
pokaz obliczenia.
2 mar 20:05
Jack: zle.
jaka Δ Ci wyszla?
2 mar 20:06
meli: 81
2 mar 20:06
Jack: ok
x
1 = ?
x
2 = ?
| | −b ± √Δ | |
Nie zapomniales/as uwzglednic ze a = 2? we wzorze |
| ? |
| | 2*a | |
2 mar 20:07
5-latek: A ty co jestes na podworku z kolegami i kolezankami ?
2 mar 20:08
meli: ja licze −b − √Δ
2 mar 20:10
Jack: a skad taki wzor?
2 mar 20:11
meli: czyli wychodzi −8−9
4
2 mar 20:11
Jack: Witaj Krzysiu

masakryczne zachowania w tych czasach widze.
2 mar 20:12
5-latek: WItaj
Jack 
Mysli ze jak przeklnie to mu doda splendoru
2 mar 20:15
Adamm: znowu przyszedłem tylko po to by dostać raka oczu
2 mar 20:15
meli: no to policz
2 mar 20:15
meli: taki madry haha
2 mar 20:15
meli: widac wlasnie
2 mar 20:20
2 mar 20:20
meli: no i chodzi mi o te x1
2 mar 20:20
meli: −8−9
___
4
2 mar 20:21
Jack: skad 8?
2 mar 20:21
meli: bo b 8?
2 mar 20:22
Jack: nie?
2 mar 20:22
meli: 7
2 mar 20:22
Jack: b=7 tak
2 mar 20:23
meli: omg
2 mar 20:23