matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Podaj największy pierwiastek ujemny rówania
trygo:
Podaj największy pierwiastek ujemny rówania:
π−2x
|2sin(
)−1| =1
4
2 mar 19:34
===:
π−2x
π−2x
2sin(
)−1=−1 lub 2sin(
)−1=1
4
4
π−2x
π−2x
2sin(
)=0 2sin(
)−1=2
4
4
dalej sam
2 mar 19:43