xsdsdsdsd
xdsdsds: wykresem funckji kwadratowej f(x)= x2+bx+c jest parabola której wierzcholkiem jest punkt 1, −10
. oblicz wartosc wspolczynnikowz b i c
2 mar 19:26
Jack:
f(x) = x2 + bx + c = a(x−p)2 + q
gdzie W(p,q) to wierzcholek
2 mar 19:27
Jack: "a" oczywiscie jest 1, bo przy x2 jest 1.
2 mar 19:28
xdsdsds: no a te −10 jak napisac wtedy xd
2 mar 19:28
Jack: p=1
q= −10
gdzie problem?
2 mar 19:29
xdsdsds: napisz cale xd
2 mar 19:29
Jack: nie
2 mar 19:29
xdsdsds: why
2 mar 19:30
Jack: dostaniesz gotowca a i tak nie bedziesz umial.
Czlowiek jedynie samemu moze sie nauczyc.
2 mar 19:30
xdsdsds: haha jak mi nie wychodzi xd
2 mar 19:30
Jack: pokaz, powiem gdzie blad.
2 mar 19:31
xdsdsds: f(x)= 1(x−1)2 −10 ?
2 mar 19:32
Jack: ok. Rozpisuj dalej.
2 mar 19:35
xdsdsds: (x2−2x+1) −10
2 mar 19:36
Jack: no i dalej = ?
2 mar 19:36
xdsdsds: ale zmiana znaku teraz ta xd
2 mar 19:37
Jack: ja tam zadnego minusa przed nawiasem nie widze.
2 mar 19:37
xdsdsds: ale za nawiasem xd
2 mar 19:37
xdsdsds: x2−2x−9
2 mar 19:38
Jack:
a ile to jest
5 − 7 ?
inaczej mowiac
(5) − 7
albo
3+2−1 = ?
inaczej mowiac
(3+2) − 1 = ?
jaka zmiana znaku ?
2 mar 19:38
xdsdsds: o wyszlo haha xd
2 mar 19:39
Jack: x
2 − 2x − 9

no wiec b = ?
c = ?
2 mar 19:39
xdsdsds: mature z matmy za mnie napiszesz?
2 mar 19:39
xdsdsds: no −2 i −9
2 mar 19:40
Jack: no wiec w czym byl problem, skoro sam je rozwiazales?
2 mar 19:40
xdsdsds: na poczatku mi ciagle nie wychodzilo xd
2 mar 19:40
xdsdsds: i sama
2 mar 19:41
Jack: ciezko rozpoznac plec po " xdsdsds "
2 mar 19:47
Jack: jakby bylo " XX " albo " XY " to chociazbym po chromosomach rozpoznal
2 mar 19:48