matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Do worka wrzucono 50 losów loteryjnych
mental2009:
Do worka wrzucono 50 losów loteryjnych, w tym 1 wygrywający. Losujemy 2 losy. Oblicz prawdo podobieństwo wygranej.
2 mar 18:53
Janek191:
50
2
I Ω i =
1
1
49
1
I W I =
*
P(W) =
2 mar 18:56