oblicz
kubala: log 2*log 50+log
2 5 =
19 sty 15:07
rogal: wez to zapisz jakoś po ludzku , to rozwiąze
19 sty 15:09
majeczka: log2(log2 + log50) = log2 (log 50 * 2) = log2 (log100) = log 2 (2)
19 sty 15:10
kubala: log10 2 * log10 50 + log210 5 =
19 sty 15:11
kubala: majeczka skad Ci sie to wzieło log2(log2 +log50)
19 sty 15:14
majeczka: przepraszam, zle sobie popatrzylam, jak rozpisales to teraz to widze, ze zle napisalam
19 sty 15:16
kubala: aha...ok

własnie mi cos nie pasował ten Twój zapis
19 sty 15:16
majeczka: gdyby zamiast log25 bylo log22, to by wtedy dobrze bylo xd
19 sty 15:20
Eta:
Pomogę

log2*log25*2 +log
25 =log2( log5
2 +log2)+log
25=log2( 2log5 + log2) +log
25=
= log
22 +2*log2*log6+log
25=
= ( log2+log5)
2 =( log2*5)
2=( log10)
2= 1
2=
1
19 sty 15:30
Eta:
poprawiam chochlika

w drugiej linijce od dołu
= log
22+2*log2*log
5+log
25
19 sty 15:32
Domi: Log2+log5
20 lis 20:29
logarytm:
log2+log5=log(2*5)= log10=1
20 lis 20:32