matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
aaggaa:
proste l i k sa rownolegle. l: 4x−2y+1=0, k:y=ax+b. wowczas ile wynosi a?
19 sty 14:16
Eta:
jeżeli l II k to a
1
=a l: 2y=4x+1 /:2 y= 2x +
1
2
=> a
1
= 2 k: y= ax+b => a= a
1
= 2 odp: a =2
19 sty 14:22