matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
maturzystkam:
Oblicz iloraz monotonicznego ciągu geometrycznego a
n
jeżeli a
3
=3 i a
1
*a
2
*a
3
*a
4
=108 liczyłam i jestem przy takim momencie: q>1
81
=108
g
2
3
√
2
√
3
jak wyznaczam q wychodzi mi ze q=
a powinno wyjść
pokaże ktoś jak
2
2
obliczyć ?
1 mar 22:05
Pytający:
81
=108
q
2
81
q
2
=
108
9
9
√
3
√
3
q=
=
*
=
√
3*36
6
√
3
√
3
2
1 mar 22:14
maturzystkam:
dziękuję bardzo !
1 mar 22:15