matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc
Kisiel:
Witam czy pomoże ktoś to rozwiązać ponieważ nie ogarniam za bardzo tego
? Będę bardzo wdzięczny
http://screenshooter.net/3140116/01_03_2017__20_58_21
1 mar 20:59
piotr:
a polecenie?
1 mar 21:04
Kisiel:
Wykaż prawdziwość tożsamośći
1 mar 21:05
Mila:
1)
1
−cosα=sinα*tgα
cosα
1
cos
2
α
1−cos
2
α
sin
2
α
L=
−
=
=
=sinα*tgα=P
cosα
cosα
cosα
cosα
2)
1
(tgα+ctgα)
2
=
sin
2
α * cos
2
α
sinα
cosα
L=(
+
)
2
=
cosα
sinα
sin
2
α+cos
2
α
1
=(
)
2
=
=P
sinα * cosα
sin
2
α *cos
2
α
1 mar 22:30