matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
macierze
pomocy!:
Macierz: cos a −sin a cos b −sin b * sin a cos a sin b cos b
1 mar 19:54
pomocy!:
?
1 mar 20:04
Adamm:
a
11
=cosa*cosb−sinasinb a
12
=−cosa*sinb−sina*cosb a
21
=sina*cosb+cosa*sinb a
22
=−sina*sinb+cosa*cosb
1 mar 20:08