Pomocy test poprawkowy
Poprawka w piatek: Dzień dobry Proszę o pomoc w rozwiązaniu kompletnie nie rozumiem o co tam chodzi,
musze uzyskać 50% aby uzyskać ocenę
dopuszczającą.
W linku znajduje się zdjęcie sprawdzianu .
wiem,że zostanie przedstawiony mi taki sam zestaw tylko,że ze zmienionymi danymi.
Naprawdę zależy mi na rozwiązaniach poprawiłam już dwa sprawdziany z trzech ten jest ostatni .
tutaj link
https://images83.fotosik.pl/398/c440e96677c5487bmed.jpg
1 mar 19:03
Adamm: to zacznij
to nie są trudne zadania
1 mar 19:15
Adamm: nikt za ciebie testu nie napisze, musisz sam/sama pracować
ale możesz tutaj to wstawić i możemy ci sprawdzić, albo zapytać się tak jak normalny człowiek
czego dokładnie nie rozumiesz
1 mar 19:17
1 mar 20:33
Adamm: zd1 a) prawda
| | 1 | |
zaprzeczenie: −2 |
| ∉W ∨ (−1)5≠−1 |
| | 2 | |
b) prawda
3|126 ∧
√12≠2
√3
c) prawda
⋀
x∊C ( x nie dzieli 16 ∧ x
3≠−1 )
zd2 zakładam że do zbioru naturalnych należy 0
A={−1;1;−2;2;−4;4;−8;8;−16;16}
B={0;1;2;3;4}
A∪B={−1;1;−2;2;−4;4;−8;8;−16;16;0;3}
A∩B={1;2;4}
A\B={−1;−2;−4;−8;8;−16;16}
B\A={0;3}
zd3
A=(−
∞;3)
B=<1;6)
A∪B=(−
∞;6)
A∩B=<1;3)
A\B=(−
∞;1)
B\A=<3;6>
A'=<3;
∞)
B'=(−
∞;1)∪<6;
∞)
zd4
zrób tabelkę zero−jedynkową i sprawdź czy wychodzi 1 dla każdego p oraz q
zd5
trzeba sprawdzić dla jakich x zdania są prawdziwe
a) x∊ℛ\{0;2}
x
2+8x=x
2+3x−10
x=−2
zdanie jest prawdziwe dla x=−2
1 mar 21:03
Walczę o 2 : cześć oczywiście test jest niezdany,dziś wrzucę jak rozwiązywałem zadania,wybaczcie problem z
formą osobową poprzednio poprosiłem koleżankę by napisała
na forum mojej sprawie,ponieważ sam nie miałem dostepu do interetu.
9 mar 09:46