matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz zbiór wartości funkcji f(x)= 2cos^2x - 1/2cos2x
trygo:
Wyznacz zbiór wartości funkcji f(x)= 2cos
2
x −
1
2
cos2x
1 mar 18:49
Jerzy:
2cos
2
x = cos2x + 1
1 mar 18:52
trygo:
Z czego to wynika ?
1 mar 18:54
Jerzy:
cos2x = cos
2
x − sin
2
x
1 mar 18:55