matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pierwiastki
Joanna:
pierwiastek z 6 przez 3 * pierwiastek z 3 przez 2 = pierwiastek z dwóch przez dwa. MOże mi ktoś wyjaśnić jak to się liczy ?
1 mar 17:49
5-latek:
√
3
√
18
√
9
*
√
2
3
√
2
U[
√
6
}{3}*
=
=
=
= dokoncz
2
6
6
6
1 mar 17:55