matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
lehu:
Całka − całkiem prosta ; )
x
x
∫(sin
− cos
)
2
2
2
19 sty 00:43
Bogdan:
x
x
x
x
∫ (sin
2
+ cos
2
− 2sin
cos
) dx = ∫ (1 − sinx) dx = x − cosx + C
2
2
2
2
α
α
sinα = 2sin
cos
2
2
19 sty 00:55
lehu:
dziękuję, Bogdanie : )
19 sty 15:23