matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pierwiastek
zielony :
Liczba
√
3−2
√
2
jest równa? Wynik prosiłbym podać w pierwiastku
1 mar 13:11
Janek191:
3 − 2
√
2
= (
√
2
− 1)
2
więc
√
3 − 2
√
2
=
√
2
− 1
1 mar 13:13
Jerzy:
= |1 −
√
2
| =
√
2
− 1
1 mar 13:13