matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak to uproscic?
Macko z Bogdanca:
Jak to uproscic?
1
1
1
1
2n(
+
+
+...+
)
1*2
2*3
3*4
(n−1)n
1 mar 00:40
relaa:
1
1
1
=
−
n(n + 1)
n
n + 1
1 mar 00:54
Eta:
1
1
1
1
1
1
1
1
1
2n[(1−
)+(
−
)+(
−
)+..+(
−
)+(
−
)
2
2
3
3
4
n−2
n−1
n−1
n
1
=2n(1−
)=...........
n
1 mar 00:56
Macko z Bogdanca:
Dziekuje
1 mar 01:05