matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
podaj rownania asymptot
Ola:
x+2
Podaj równania asymptot wykresu funkcji f(x)=
.
4−x
28 lut 18:18
Zdzisław:
x+2
x+2
1*4
2−(
)
−1
6
f(x)=
=
=
=
4−x
−x+4
4
x+(
)
−1
x−4
asymptoty: x=4 y=0 Tak mysle, ze jest ok
28 lut 18:29