matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Podaj równania asymptot wykresu funkcji
Ola:
x−2
Podaj równania asymtot wykresu funkcji f(x)=
. Naszkicuj wykres tej funkcji.
4−x
28 lut 18:14
Pytający:
asymptota pionowa: x=4 asymptota pozioma: y=−1
28 lut 18:20
5-latek:
x−2
x−4+2
2
2
f(x)= −
= −
= −1−
= −
−1
x−4
x−4
x−4
x−4
asymtota pionowa x=4 pozioma y=−1
28 lut 18:23