matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calka
quarhodron:
pytanie o całke
dt
∫
3+2cost
i mam zapisane:
t
tg
=x
2
1−x
2
cost=
1+x
2
2
oraz dt=
dx
1+x
2
2
jak do tego dojsć dt=
dx?
1+x
2
28 lut 17:37
Benny:
t
tg
=x
2
t
=arctgx
2
28 lut 17:46
quarhodron:
dzięki
28 lut 17:50