funkcja
anaa11: Wyznacz argumenty dla których wielomiany F(x)=(x−5)(x do potegi 2 +2x) i G(x)=−5x−15 przyjmują
tą samą wartość.
28 lut 13:31
'Leszek: Wyrazenie x do potegi 2 + 2x nie jest wielomianem tylko funkcja wykladnicza !
Napisz poprawnie tresc zadania .
28 lut 13:38
anaa11: Poprawna jest co ja poradzę?
28 lut 14:26
Jerzy:
(x−5)*(x2 + 2x) + 5x + 15 = 0 ..... powymnażaj ,poredukuj i licz.
28 lut 14:28
5-latek: Dobrze

Juz to robie
x
3+2x
2−5x
2−10x+5x+15=0
x
3−3x
2−5x+15=0
x
2(x−3)−5(x−3)=0
(x−3)(x
2−5)=0 to x=3 lub x=−
√5 lub x=
√5
28 lut 15:10
Jerzy:
Brawo
28 lut 15:13
5-latek: Witaj
28 lut 15:15
Jerzy:
Cześć
28 lut 15:17
anaa11: o dzięki
28 lut 17:33