|
| |||||||||||||||
34 + 34 + | * 32 * | * 32 = 648 | ||||||||||||||
| ||||||||
W podpunkcie c) wybieramy 2 miejsca spośród 4 dla dwóch liczb parzystych: | ||||||||
| ||||||||
i na każdym umieszczamy jedna z trzech: = | *3*3 = 6*32 | |||||||
1 | ||
p= | − prawdopodobieństwo sukcesu w pojedynczej próbie ( wypadła parzysta liczba oczek) | |
2 |
1 | ||
q= | − prawdopodobieństwoporażki w pojedynczej próbie ( wypadła nieparzysta liczba oczek) | |
2 |
| 1 | 1 |
| 1 | 1 | |||||||||||||||||||
= | *( | )4*( | )0+ | *( | )0*( | )4+ | ||||||||||||||||||
2 | 2 | 2 | 2 |
| 1 | 1 | ||||||||||
+ | *( | )2*( | )2= | |||||||||
2 | 2 |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
= | + | +6* | = | |||||
16 | 16 | 16 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |