Ty nad poziomy wylatuj..
nie pójdę do gimnazjum: Podaj przykład 4 liczb dodatnich, których suma i iloczyn równa się 8.
Czy to jest na poziomie SP ?
28 lut 04:12
adam:
{a+b+c+d=8
{abcd=8
Masz tu 12 rozwiązań, wybierz sobie jakieś:
a = 1, b = 1, c = 2, d = 4
a = 1, b = 1, c = 4, d = 2
a = 1, b = 2, c = 1, d = 4
a = 1, b = 2, c = 4, d = 1
a = 1, b = 4, c = 1, d = 2
a = 1, b = 4, c = 2, d = 1
a = 2, b = 1, c = 1, d = 4
a = 2, b = 1, c = 4, d = 1
a = 2, b = 4, c = 1, d = 1
a = 4, b = 1, c = 1, d = 2
a = 4, b = 1, c = 2, d = 1
a = 4, b = 2, c = 1, d = 1
28 lut 07:24
Kacper:
Rzeczywiście może być problem w gimnazjum

Myślenie jest na każdym poziomie edukacji
28 lut 13:00