matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
najmniejsza i największa wartość funkcji f(x) = sinx + √3 cosx
xyz:
najmniejsza i największa wartość funkcji f(x) = sinx + √3 cosx
27 lut 21:09
Mila:
f(x)=sinx +
√
3
cosx⇔
1
√
3
f(x)=2*[
*sinx+
*cosx]⇔
2
2
π
π
f(x)=2*[sinx*cos
+sin
*cosx]
3
3
π
f(x)=2*sin(x+
)
3
π
−1≤sin(x+
)≤1 /*2
3
π
−2≤2sin(x+
)≤2
3
Zw
f
=<−2,2>
27 lut 21:18