matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pierwiastki
anaa11:
a) (pierwiastek z 2 − 2) do potegi 2 + pierwiastek z 32 b) 2 log3 pierwiastek z 6− log3 18
27 lut 19:19
5-latek:
b) log
3
6
2
−log
3
18=
36
=log
3
36−log
3
18= log
3
= log
3
2 (liczba niewymierna
18
27 lut 19:23