y | y2 | |||
(x2+x+ | )−((y−1)x2+(y−2)x+ | −2) | ||
2 | 4 |
2 | ||
y=w+ | ||
3 |
2 | 2 | 2 | ||||
(w+ | )3−2(w+ | )2−4(w+ | )+4=0 | |||
3 | 3 | 3 |
4 | 8 | 4 | 4 | 2 | ||||||
w3+2w2+ | w+ | −2(w2+ | w+ | )−4(w+ | )+4=0 | |||||
3 | 27 | 3 | 9 | 3 |
4 | 8 | 8 | 8 | 8 | ||||||
w3+2w2+ | w+ | −2w2− | w− | −4w− | +4=0 | |||||
3 | 27 | 3 | 9 | 3 |
16 | 8−24−72+108 | |||
w3− | w+ | =0 | ||
3 | 27 |
16 | 20 | |||
w3− | w+ | =0 | ||
3 | 27 |
16 | 20 | |||
w3= | w− | |||
3 | 27 |
16 | 20 | |||
w3= | w− | |||
3 | 27 |
16 | ||
3uv= | ||
3 |
20 | ||
u3+v3=− | ||
27 |
20 | ||
u3+v3=− | ||
27 |
16 | ||
uv= | ||
9 |
20 | ||
u3+v3=− | ||
27 |
4096 | ||
u3v3= | ||
729 |
20 | 4096 | |||
t2+ | t+ | =0 | ||
27 | 729 |
10 | 3996 | |||
(t+ | )2+ | =0 | ||
27 | 729 |
16 | 20 | |||
w3− | w+ | =0 | ||
3 | 27 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |