matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz sinus
Piter:
Oblicz sinus kąta nachylenia ściany bocznej czworoscianu foremnego do jego podstawy. Wynik podaj do 3 cyfr po przecinku. Z góry dziękuję
27 lut 17:07
dero2005:
a
√
3
h
s
= h
p
=
2
h
s
2
= h
2
+ (
1
3
h
p
)
2
a
h =
√
6
3
h
2
sinα =
=
√
2
= 0,943
h
s
3
27 lut 18:29