matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
plis
aga:
x
3
−x
2
−3x+3
Oblicz limx→
√
3
3x
2
−9
27 lut 16:38
zef:
3x
2
−2x−3
6−2
√
3
6
√
3
−6
√
3
−1
..H⇔ lim
x→
√
3
=
=
=
6x
6
√
3
18
3
27 lut 16:41
Jack:
x
2
(x−1)−3(x−1)
(x−1)(x
2
−3)
x−1
=
=
3(x
2
−3)
3(x
2
−3)
3
x−1
√
3
−1
lim
=
3
3
x−>
√
3
27 lut 16:42