:D
Olka i Piotrek: Hejka
Zapisz wzór funkcji w postaci kanonicznej, iloczynowej oraz odczytaj własności funkcji
a) y=2x2+2x−4
b) y=−x2−3x+4
27 lut 16:25
Jack:
a)
| | 1 | | 9 | | 1 | | 9 | |
y = 2(x2+x−2) = 2[(x+ |
| )2 − |
| ] = 2(x− |
| )2 − |
| |
| | 2 | | 4 | | 2 | | 2 | |
27 lut 16:35
Olka i Piotrek: a)Delta wyszła mi 36
Pierwiastek 6
| | 1 | | 1 | |
postać kanoniczna y=2(x+ |
| )2−4 |
| |
| | 2 | | 2 | |
Co tu się dalej robi?
27 lut 16:39
Olka i Piotrek: Czy tu się rysuje parabolę?
27 lut 16:41
Jack:
Mozesz zbadac takie wlasnosci funkcji :
Dziedzina,
Zbior wartosci,
Miejsca zerowe,
kiedy funkcja rosnie, maleje,
kiedy funkcja jest >0 i < 0
oraz najwieksza/najmniejsza wartosc funkcji
27 lut 16:45
Olka i Piotrek: w postaci kanonicznej rysuje sie parabolę czy coś innego?
27 lut 16:46
Olka i Piotrek: Halo
27 lut 16:54
Olka i Piotrek:
27 lut 17:09
adam: postać iloczynowa:
a) y = 2 (x − 1) (x + 2)
b) y = −(x − 1) (x + 4)
27 lut 17:34
Olka i Piotrek: w postaci kanonicznej i iloczynowej rysuje sie parabolę czy coś innego?
27 lut 17:47
Adamm: na czole sobie narysuj
27 lut 17:52
Olka i Piotrek: A może mi ktoś napisać właśności funkcji?
27 lut 17:52
Olka i Piotrek:
27 lut 18:24
Olka i Piotrek: Halo
28 lut 16:37
28 lut 16:41
Alky: Halo
28 lut 16:45
Alky: Nie kurcze, czekaj może teraz
28 lut 16:45
28 lut 16:45
Alky: Odbjur
28 lut 16:45
Olka i Piotrek: Czy wy zamiast pomóc tylko przedrzeżniać kogoś potraficie kogoś. A jak sami potrzebujecie
pomocy to
wam nikt tak nie pisze.
Dziękuje Zdzisław szukalismy tego oboje i nie mogliśmy znaleźć więc dziękuje za znalezienie
28 lut 19:26