kule
bla bla: Dwie przystające kule o promieniu długości R są tak położone, że środek jednej kuli leży na
powierzchni drugiej, Oblicz długość linii przecięcia powierzchni tych kul.
18 sty 21:58
Eta:
| | R√3 | |
linią tą jest koło o promieniu IO1AI =hΔrównobocz.= |
|
|
| | 2 | |
bo trójkąt O
1O
2C jest równoboczny o boku dł. R
| | √3 | |
więc długość L= 2π*R |
| = πR√3
|
| | 2 | |
odp: linia ma długość
πR√3 [j]
19 sty 02:14
bla bla: Kurcze
Eta jesteś naprawde Wielkaaa

ja nie miałam bladego pojęcia o jaką linię tu
chodzi...
19 sty 19:51