Granica ciągu
grar: Oblicz granicę ciągu an=√4n2+n−√4n2−n
26 lut 23:27
Zdzisław: przy n dążącym do?
26 lut 23:28
Adam: Granice ciągu liczymy przy n dążącym do nieskończoności przecież...
26 lut 23:34
Zdzisław: Oh, wybacz,no tak, późna pora
26 lut 23:36
karty do gry: | | 1 + 1 | | 2 | | 1 | |
= |
| = |
| = |
| |
| | √2 + 0 + √2 + 0 | | 2 + 2 | | 2 | |
26 lut 23:38
grar: dlaczego tak?
26 lut 23:39
Zdzisław: lim n−>∞ (√(4n2+n)−√(4n2−n))=lim n−>∞ (√n2(4+1n)−√n2(4−1n))=
lim n−>∞ |n|√(4+1n)−|n|√(4−1n))=√4 − √4=0 czy taki jest wynik?
26 lut 23:40
Zdzisław: ajjjj błędy błędy @karty do gry ma dobrze
26 lut 23:41
26 lut 23:41