logarytm
mat1510: jak inaczej mozna zapisać ten logarytm?
2logyx nad y jest druga potęga
26 lut 22:46
Zdzisław: 2logy2 x=12*2logy x=logy x
26 lut 22:48
mat1510: dzieki , a znalazłem jescze coś takiego 2(log
yx)
2, z jakiego to twierdzenia
26 lut 22:49
Pytający: | | 1 | |
logy2 x=z ⇔ (y2)z=x ⇔ y2z=x ⇔logyx=2z ⇔ z= |
| logyx |
| | 2 | |
26 lut 23:00
Zdzisław: @Pytający zgubiłeś dwójkę na początku
26 lut 23:09
Pytający: Nie zgubiłem, odniosłem się jedynie do fragmentu.
26 lut 23:56
Zdzisław: i wszystko jasne
26 lut 23:57